Hervormde Oosterkerk

Hervormde Oosterkerk is een Hervormde kerk gelegen aan Klaverplein 2 in .

Meer informatie over Hervormde Oosterkerk in

De Hervormde Gemeente Elburg heeft een tweede kerkruimte gebouwd in de nieuwbouwwijk van Elburg buiten de wallen. De kerk, genaamd Oosterkerk, werd op 27 september 1996 in gebruik genomen. Het gebouw is open, licht en ruim, met een kerkzaal van ruim twintig bij vijfentwintig meter die plaats biedt aan 950 zitplaatsen. Daarnaast is er een aangrenzende zaal met schuifwanden voor ongeveer 150 personen. De Oosterkerk is multifunctioneel ingericht en beschikt over een kerkorgel en luidklok. Het kunstwerk aan de muur van de kerk is gebaseerd op het vruchtbaarheidsvisioen uit Ezechiël 47, en is gemaakt door de Elburger kunstenaar Ranco v.d. Ploeg. Het kunstwerk stelt 'een stroom van levend water' voor, met vissen in de beek en bomen rondom.

Wil je weten wat Hervormde Oosterkerk verder voor je kan betekenen? Bekijk dan de website van Hervormde Oosterkerk of bel ze op via het telefoonnummer op deze pagina.

Hoe kom je bij Hervormde Oosterkerk? Open direct de routebeschrijving. Zo zie je direct hoe je Hervormde Oosterkerk het makkelijkste kan bereiken met de auto, fiets of het openbaar vervoer.

Op zoek naar een ander bedrijf? Bekijk onze bedrijvengids van Elburg. Opzoek naar Hervormde Oosterkerk reviews? Kijk dan ook in de Google Maps en ontdek de ervaringen van andere klanten.

  1. Bedrijvengids
  2. Hervormde Oosterkerk

Bezoekers bekeken ook